ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΤΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΠΑΤΡΑΣ

Ο Δημοτικός Κινητός Κινηματογράφος πηγαίνει και φέτος στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ στις γειτονιές και τις συνοικίες της Πάτρας, επιχειρώντας να αφήσει το στίγμα του , να προβληματίσει και να ξυπνήσει μνήμες.

Μέσα από ένα σύνολο 13 προβολών και  με  «εργαλείο» ένα αντίστοιχο σύνολο ταινιών που υπογράφουν κορυφαίοι σκηνοθέτες, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων στέλνει το μήνυμα, πως ο Δημοτικός Κινητό Κινηματογράφος είναι πλέον θεσμός.

Η  έναρξη των προβολών θα γίνει την Πέμπτη 28 Ιουνίου στις 9.30 το βράδυ με την παρουσίαση της ταινίας «Ο Δρόμος για το Βερολίνο» στην αίθουσα εκδηλώσεων του 51ουΔημοτικού Σχολείου   και ολοκληρώνονται την Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη  με την προβολή της ταινίας «Το μαγαζάκι της Κεντρικής οδού» στο προαύλιο του 2ου Γυμνασίου στην Περιβόλα.

Λίγα λόγια για την ταινία.

«Ο δρόμος για το Βερολίνο”(Road to Berlin)

Ρωσία – 2015 – Έγχρωμο – Διάρκεια: 82΄

Σκηνοθεσία: Sergei Popov

Σενάριο:Emmanuil Kazakevich, Evgeniy Nikishov

Πρωταγωνιστούν: Amir Abdykalov, Yuriy Borisov, Maksim Demchenko, Mariya Karpova

Φωτογραφία: Shandor Berkeshi

Κέρδισε ο Sergei Popov το Ειδικό βραβείο της Επιτροπής στο Montréal World Film Festival 2015.

Το 1942 παραμονές της μάχης του Στάλινγκραντ. Ένας αξιωματικός κατηγορείται για δειλία και καταδικάζεται σε θάνατο, ένας εντεταλμένος στρατιώτης να τον προσέχει ,είναι οι δυο πρωταγωνιστές της ταινίας.

Σε μια νέα επίθεση των Γερμανών καταφέρνουν να γλιτώσουν και περιπλανώνται σε ερειπωμένα και κατεστραμμένα μέρη, περνάνε από διάφορες περιπέτειες και αναπτύσσουν μια στενή σχέση.

Το σενάριο της ταινίας είναι βασισμένο σε διάφορα βιβλία που έγραψαν ο Emmanuil Kazakevich, Evgeniy Nikishov, καθώς συμμετείχαν και οι ίδιοι στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και σε διηγήσεις του πατέρα του παραγωγού Karen Shaknazarov.

 

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt4686604/reference

TRAILER: https://www.youtube.com/watch?v=E_I3FGTgwA4

 

You may also like...